Lær din hvalp at ringe på klokke når den skal besørge
Ja, det er korrekt, og det er helt muligt.
En af de største udfordringer, efter min mening, ved at få en hvalp er at skulle holde øje med den konstant for at sikre, at den ikke tisser eller laver uheld indendørs.
Da jeg lærte min franske bulldog dette, blev hun renlig. Jeg begyndte at træne hende, da hun var 10 uger gammel, og da hun var 12 uger gammel, kunne hun ringe med en klokke hver gang, hun skulle ud.
Lær din hvalp at bruge klokken
Trin 1
Start med at introducere din hvalp for klokken. Tag klokken hen til hvalpen og giv den en godbid, når den viser interesse for den. Ros hvalpen samtidig. Brug gerne en lækkerbid som leverpostej for at vække hvalpens interesse.
Gentag dette trin, indtil hvalpen selv opsøger klokken. Fortsæt med at rose den. Flyt derefter gradvist klokken længere væk, så hvalpen skal tage et par skridt for at nå den. Øg langsomt afstanden, mens du fortsætter med at rose hvalpen.
Det er vigtigt at være opmærksom på, at hvalpe bliver hurtigt mentalt trætte, så vær opmærksom på, hvor meget din hvalp kan klare. Korte træningssessioner på 10 minutter er bedre end en lang session.
Trin 2
Gentag trin 1. Placer klokken på afstand fra hvalpen og lad den røre ved den med snuden eller poten. Ros og giv godbidder. Gentag øvelsen, men denne gang uden godbidder, men med masser af ros.
Du kan også lære din hvalp en kommando i forbindelse med øvelsen. Vælg et ord, som kun skal bruges i forbindelse med klokken, f.eks. "klokke".
Trin 3
Placer nu klokken ved døren, som hvalpen normalt går ud af for at besørge udenfor. Gentag øvelsen, mens du har den ene hånd på dørhåndtaget. Når hvalpen ringer på klokken, ros den og åbn døren. Gentag flere gange.
Når hvalpen har forstået det, åbner du døren, når den ringer på klokken, og går udenfor. Gentag øvelsen på ydersiden af døren, fra ud til indenfor.
Hvis du kun ønsker, at din hvalp skal bruge klokken til at besørge, skal du lære den, at det kun gælder, når den skal besørge. Når den ringer på klokken for at lege, sæt en snor på hvalpen og tag den med til det sædvanlige besørgningssted (hunde-wc'et).
Giv hvalpen nogle minutter til at besørge, og ros den og giv den en godbid, hvis den gør det. Husk at undgå at skælde ud, hvis den ikke besørger.
Nyd denne sjove og nyttige træning, men husk tålmodighed. Min tæve, Carma, forstod det først, da hun var 12 uger gammel, men derefter var hun også renlig. Jeg startede, da hun var 10-11 uger gammel.
"Vi er førstegangs hundeejere og de første uger efter vi havde hentet vores lille Arnold, brugte vi Mette en del til at få råd om kost, opdragelse, alene-hjemme træning, natterutiner, nødvendigt udstyr og meget andet. Ingen spørgsmål har været for små. Vi har altid fået et hurtigt og brugbart svar enten på skrift eller som talebesked. Vi har også haft en telefonsamtale, hvor vi havde samlet en masse spørgsmål sammen, som vi fik gode svar på. Man er ikke i tvivl om, at Mette har rigtig meget viden om hunde og deres adfærd og vi har været meget glade for de råd vi har fået hele vejen igennem. Mette har også været rigtig god til at støtte op om, at vi gjorde det rigtige, sådan at vi har været trygge i alt det nye".
-Anne Kasper
Vi købte Alfred af Mette, efter længere tids research på gode avlere med sundhed i fokus. Vi har ikke et sekund fortrudt vores valg af avler. Alfred er en fantastisk hund med det skønneste sind. Han er nysgerrig, modig og legesyg og pga hans lange snude, kan han løbe og lege uden at grynte og hive efter vejret. Ham føler vi os rigtig heldige med! Som første gangshundeejere er der selvfølgelig en masse ting, der gør en usikker. Når vi har spurgt Mette til råds, har hun altid svaret hurtigt og hendes viden om franske bulldogs er enorm. Vi har altid følt os i trygge hænder, når vi har kontaktet Mette, der har hjulpet os pylrede hundeforældre i flere situationer med gode råd om foder, kosttilskud, socialisering og meget mere! Kæmpe anbefaling her fra, Du får den med det samme
-Anne-Sophie